1995-1996 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayan Bölümümüz ilk mezunlarını 2000 yılında vermiştir. Fotogrametri, jeodezi, kamu ölçmeleri, kartografya ve ölçme tekniği olmak üzere 5 anabilim dalından oluşan bölümde 6 Profesör, 1 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

Bölümümüzde aktif öğrenci sayısı 86’dır. Eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetleri Kartoğrafya Laboratuvarı, Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Laboratuvarı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Laboratuvarı,  ve Prof. Dr. Bayram TURGUT Jeodezi ve Ölçme Tekniği Uygulama Laboratuvarı’nda yürütülmektedir.

Harita Mühendisliği; Uzaysal bir koordinat sistemini referans alarak, verilerin toplanıp hesaplanması, matematiksel analizi ve grafiksel sunumu ile ilgili her türlü faaliyeti kapsayan bir mühendislik dalıdır.

Bölümümüzde Deprem araştırmaları kapsamında yürütülen TÜBİTAK ve Bakanlık destekli Arkeolojik ve Tarihi kalıntıların haritalanması projeleri ve daha birçok Bilimsel Araştırma Projelerinde öğrencilerimiz görev alabilmektedirler. Ayrıca Kadastro Müdürlükleri, Belediyeler, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Türkiye Petrolleri A.O., BOTAŞ gibi Kamu Kurumlarıyla Bankalar, Gayrimenkul Değerleme Firmaları ve Enerji Firmalarında öğrencilerimiz staj yapma imkanı bulabilmektedirler.

03 Temmuz 2025, Perşembe 2 kez görüntülendi