BÖLÜM BAŞKANININ MESAJI

Sevgili Harita Mühendisliği Bölümü öğrencileri,

Bölümümüz 1995 yılından itibaren eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olup 25 yıllık süre boyunca mesleki aktivitelerine, gerek kamu alanında gerekse özel haritacılık bürolarında devam eden binlerce öğrenci mezun etmiştir. Halen bölümümüzde eğitim hayatına devam eden yaklaşık olarak 610 kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır. Her yıl ÖSYM’nin belirlemiş olduğu kontenjan kapsamında yaklaşık 150 öğrencimiz bölümümüze kaydını yapmakta ve yaklaşık olarak 100 öğrencimiz mezun olmaktadır. Bu 150 öğrenci içerisinde yatay ve dikey geçiş sistemi ile gelen öğrenciler de bulunmaktadır. Bölümümüzde öğrenim hayatlarına devam eden öğrencilerimiz, hem akademik kadro anlamında hem de fiziksel donanım anlamında oldukça iyi şartlar altında eğitim görmektedirler. Geçen süre zarfında mevcut imkansızlıkları geride bırakan bölümümüz, eğitim öğretim ile ilgili mukaddes görevinin farkındalığını her geçen gün daha üst basamaklara taşımaktadır.

Bölümümüzde eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmek amacıyla Jeodezi, Kartografya, Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Ölçme Tekniği laboratuvarları mevcuttur. Her bir laboratuvarda eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında bilimsel anlamda çalışmalar yapılabilmesi için yeterli donanım bulunmaktadır. Bölümümüzde 6 Profesör Doktor, 1 Doçent Doktor, 4 Araştırma Görevlisi ve laboratuvarlardan sorumlu 1 Harita Teknikeri bulunmaktadır. Aynı zamanda bölümümüzde okuyan öğrencilerin, fakültemizde bulunan diğer bölümlerden ders alarak yan dal yapma imkanları bulunmaktadır.

Harita Mühendisliği Bölümü öğrencileri mezun olduklarında iş bulma sıkıntısı yaşamayan ender bölümlerden bir tanesidir. Öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri sonucunda, ülkemizde ve dünyada en iyi kurumlarda hem akademik çalışmalarda hem de kamu-özel sektör çalışmalarında rahatlıkla bulunabilmektedirler. Tüm bu imkanları düşündüğümüzde, özellikle de üniversite okumanın temel gayesi iş bulma imkanları olduğu düşünüldüğünde, Harita Mühendisliği Bölümünün tercih edilmesi gereken bir bölüm olduğu söylenebilir.

Prof. Dr. Mustafa YILMAZ

02 Ekim 2018, Salı 5268 kez görüntülendi